Deel 3: Alonabeach, Panglao & Boracay Island - Reisverslag uit Boracay Island, Filipijnen van Jeffrey & Danielle - WaarBenJij.nu Deel 3: Alonabeach, Panglao & Boracay Island - Reisverslag uit Boracay Island, Filipijnen van Jeffrey & Danielle - WaarBenJij.nu

Deel 3: Alonabeach, Panglao & Boracay Island

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey & Danielle

27 April 2014 | Filipijnen, Boracay Island

'S-avonds bleken de eigenaren van paddle-up en de andere 2 verblijvers ook te gaan eten bij het river resort. Zij hadden de avondtour over de rivier gedaan waarbij je de vuurvliegjes ziet,schijnt een aanrader te zijn. Ik zie liever met daglicht riviermonsters op mij afkomen.... Hier lekker gegeten&cheap en erna bij ons verblijf met ze alle nog wat drankjes weggetikt. Cola kost 50 (0,90 cent)en rumcola 60(1€), chill. In de supermarkt is een flesje rum ook goedkoper dan cola hehe. De volgende dag met uitchecken bleken we 300 php te kort te komen...oeps. Vooral naar omdat het 1 uur rijden is naar een pinautomaat, gelukkig hadden wij nog euro's en dollars op zak die ze ook accepteerden. Thumps up voor paddle up, dus.... Daarna zijn wij meegelift met de 2 germanen uit shanghai, die ons afzette op de kruizing naar panglao island. Dankeschön sambal bei. En toen stonden wij met onze bepakking in de zon... Gelukkig kwam er een tricycle voorbij, maar helaas zat er al een local in. Te vroeg gejuicht zou je zeggen, maar de local werd er meteen uitgeknikkerd voor ons. Je wilt pesos verdienen of niet natuurlijk. Deze bracht ons voor 300php naar alona beach, die verlaste 125cc brommerts rijden voor geen meter door. Broem broem, soms wil je bijna gaan duwen (althans danie dan). Bij alona wilde we een scooter huren om een slaapplek te zoeken. Niemand wist natuurlijk waar dat kon, uiteindelijk is het gelukt bij een motorrepairshop. Yai-r had er thuis nog 2 en wilde wel verhuren. 500 per dag betaald en rondcrossen maar... Althans de meeste wegen worden hier nog gerepareerd. Oktober2013 heeft hier nl een zware aardbeving plaatsgevonden. Idd 1 maand voor de allesverwoestende Typhoon. Uiteindelijk bij flower garden resort geeindigd, prima verblijfplek van een zwitserse eigenaar. Daarna de beach verkend, dat is wel weer genieten hoor. Qua toeristen viel het nog best mee hier.
Nog even een duik voor de dag erna geregeld bij philippines fun divers, 3000php (25€ per duik) voor 2 duiken hehe top. Hup een lekkere snapper gegeten, wat drankjes geslurpt en natuurlijk vroeg gaan slapen voor het duiken...

En toen weer duiken, de boot ging naar balicasag island. Vlgs iedereen de mooiste duikspot hier. De rest van de groep zat allemaal boven de 60 duiken, groentjes danie en jef. Dat bleek ook wel toen wij met 38 minuten naar boven gingen en de rest met 60, hehe. Maar het was wel super mooi hier. Tijdens de rust werden er uiteraard stoere verhalen uitgewisseld over wat men hier had gespot en in het verleden. De 2e duik was een drift duik, ook erg mooi maar de stroming was enorm. Je hoefde niet flipperen, chill maar soms ook heftig. Uiteraard waren wij weer eerder naar boven dan de rest (10 minuten). Volgens de rest zou je pas echt comfortabel zijn in het water na +- 30 duiken. Dan moeten we er nog 10 hehe.
Smiddags lekker op het strand gelunched en daarna nog ff lekker op het strand gelegen. Ondertussen hadden we de discussie over wel of niet duiken de volgende dag. Dani vond de stroming erg heftig en de groep te groot(6 man + divemaster) en dat zijn we niet gewend. Toen we eenmaal hadden besloten om wel te gaan was het vol. Dus zijn we opzoek gegaan naar een andere duikschool. Bohol divers is het geworden. Zelfde prijs. Nieuwe apparatuur en max een groep van 4. Prima. We zouden weer naar Balicasag island gaan, maar nu wel andere divesites.
Savonds hebben we heerlijk cheap ge-bbqt op het strand.
Volgende ochtend dus op pad gegaan met Bohol divers. We waren met een duitser en de divemaster. Lekkere kleine groep dus. En deze duik was ook echt 1 vd mooiste ooit. Super grote schildpadden, die lekker aan het grazen waren van het zeewier. Ze waren denk wel 2 meter in omtrek. Je kon er mooi omheen zwemmen. Grote scholen met Jackfish en super mooi koraal. Overal waar je keek zat vis. Allerlei kleuren. 2 grote frogfishes. 2 stonefishes. Super cool.
De 2de duik lukte het ons eindelijk om langer dan een uur onder te blijven op 20mtr Whoohoo.
Rond 5 uur werden we opgehaald door de taxi die ons naar de haven bracht voor de boot naar Cebu.
In de haven aangekomen moesten we inchecken. Tassen afgeven en wachten in een centrale hal, waar ze met powerpointbestanden op een tv aangaven of je kon gaan boarden ofniet.
Wij hadden de boot om half 7 naar cebu en vd zelfde maatschappij ging er ook een boot om 6 uur.
Deze had blijkbaar vertraging en werd uiteindelijk gecancelled. Toen werd er omgeroepen dat iedereen die naar Cebu gingen zich moesten melden bij de incheck bali. Dus hop. 300 mensen die zaal uit. Haha. Wij dus ook. Dikke lange rijen buiten in de hitte, want iedereen moest zn ticket omboeken. Na een half uur bleek dat onze tickets goed waren, maar ook onze boot vertrok uiteindelijk met 2.5 uur vertraging.
Boottripje duurde 2 uur en tijdens de tocht werd er een gedownloade bollywood film afgespeeld. Was echt een spectakel met zang, dans en tranen.
Aangekomen in Cebu hebben wij lekker de 1e beste taxi weggekaapt voor de rest vd backpackers en zijn naar ons hotel gegaan wat we gisteraaf hadden geboekt.
Werden iig niet zo afgezet als in Manilla. Witte taxi's zijn hier beter dan de gele waren we inmiddels achter.
Eenmaal bij het hotel( nja hotel) noem het maar een kerker. Het was gevestigd in de kelder van een ander luxe hotel. En op de plaatjes van booking.com zag je alleen de mooie foto's van de luxe versie. Maar goed. Er was wifi en een zwembad op het dak.
Tenminste...wifi deed het niet. Ze hadden net een nieuw netwerk laten aanleggen en we moesten niet zeuren, want eerst hadden ze helemaal geen internet. Uuuuh pardon?
Maar goed nog even gegeten in het hotel. Jef nam spaghetti maar toen die het kreeg was het koud. Volgens de bediening hoorde dat zo. Inmiddels 12 uur snachts dus we gingen maar slapen in onze kerker. Het rook ontzettend muf. Het zat er vol met vliegjes en muggen. Airco was toe aan vervanging. Maakte een ontzettende tyfus herrie. Een jappanner was de volgende dag zich bij iedereen aan het beklagen over dit hotel. Bij het uitchecken nog wezen klagen over alles en vroegen om korting, helaas was alles al betaald via agoda en met de prijs van het eten kon niks gedaan worden. Na een paar engelse scheldwoorden zijn we weggegaan. Ga dus nooit naar cesario of bella vista in cebu, is echt een afrader. Vandaag vliegen we van Cebu naar Boracay. Eenmaal bij het vliegveld aangekomen moest jef weer eigenwijs zijn.
Alle elektronica kabels in Daan dr handbagage gedaan, zodat we na het inchecken van de tassen door "douane" heen gingen en weer terugmoesten omdat de kabels niet mee mochten, maar de tassen waren al ingecheckt en uiteindelijk ergens een doos geritseld waar die kabels in konden om vervolgens weer in de rij te gaan staan om het doosje in te checken. Haha. 20 min zou het vliegtuig vertrekken, ware het niet dat er alweer vertraging was. Ditmaal een half uur.
We vlogen in een klein propeller vliegtuigje waar ongeveer 50 man in gingen naar Boracay. Omringt door vieze blanke mannetjes met hun te jonge Filipijnse vriendinnetjes. Echt heel smerig.
Via luchthaven met trycicle naar de boot gebracht en na een kwartiertje stonden we op Boracay island. Overigens moesten we wl overal terminal fees en andere vage belastings betalen. Jef probeerde hier ook weer eigenwijs te doen, lukte matuurlijk weer niet.
Ook hier wilde een scootertje huren. Via zo'n trycicle werden we naar een verhuur bedrijfje gebracht. 30€ moesten we aftikken. Welcome to Boracay!
Niet gedaan dus. We probeerde een cafeetje met internet, maar hadden hier slecht bereik. Via Paddle up guesthouse (loboc) hadden een foldertje gekregen van B&B Lazy dog.
Hier aangekomen zat er een halfje met scheurlip aan de bali die zei dat ze volzaten. Maar volgens booking.com waren er nog 3 kamers. Wij de manager laten komen. En indd er was gewoon nog plek, maar het was wel veel duurder dan booking.com aangaf. Uiteindelijk de prijs gekregen van booking.com met nog ietjes extra korting. Dat halfje was hier net nieuw. Ben benieuwd of hij zn proeftijd haalt hihi.
En dan nu op naar het beroemde " white beach van Boracay. Kleine 10 min lopen van het hotel.
Tering zeg. Hier zitten dus alle toeristen x 1000. Tis hier nog drukker dan op zwarte zaterdag op de snelweg in frankrijk. Wat een cultuur shock. Al die mensen hé. Serieus dit hebben wij nog nooit in Azië gezien. En wij maar denken dat de filipijnen nog soort van onontdekt waren. Niet dus. Vol met Filipino's die vakantie hebben, chinese, japanners, gelen all over. Jef in zijn element.
Mac donalds, starbucks, restaurantjes, bars, discotheken. Alles heb je hier op het strand van Boracay, maar het is dan wel 1 van de mooiste stranden die we ooit hebben gezien.
Gelukkig zit er aan de andere kant van het eiland. 1 min van ons hotel een kitesurf strand. Super mooi, lekker windje en hardstikke uitgestorven.
Savonds hebben we gegeten op het strand. En lekker bij een strandtentje gezeten met live muziek. Filipino's kunnen goed zingen. Ze hebben iig niet zo'n belabberde slechte uitspraak. Eten en drinken is uiteraard een stuk duurder dan de rest van de filipijnen, maar in verhouding tot NL nog steeds lekker cheap. Overigens wel weer super zielige taferelen hier. Kindertjes van een jaar of 5/6 zijn hier de straatverkopers. Op het strand komen ze je contant mango's verkopen of leggen de enkelbandjes op je voeten. Waar zijn gvd hun ouders dan?.
Gelukkig blijven ze wel kinderen, want 10 min later waren ze met hun handelswaar in hun handen tikkertje met elkaar aan het spelen.
Zondag ochtend lekker ontbeten bij het hotel. En zijn daarna bij het kitesurf strand gaan liggen. In slaap gevallen en bij het ontwaken er achterkomen dat Jef zn slippers zijn gejat! Hahaha.. Tas met geld gelukkig laten staan. Hahaha kneusjes.
Gelukkig heb je hier super grote malls. Dus 10 min later hadden we weer nieuwe. Maar wel beter op onze spulletjes letten dus.
Hierna weer richting whitebeach gegaan om te lunchen en te bruinen.
Maar we hebben heel de dag onder de parasol gelegen. Te heet en we verbranden levend.

Batterij van telefoon heeft inmiddels nog maar 4% batterij. We gaan douchen en dineren ergens. Morgen gaan we hoogstwaarschijnlijk duiken.

• 27 April 2014 - 14:52

Peter:

't Is weer erg beeldend beschreven! Lachen!