filipijnen: Manilla & Bohol-loboc - Reisverslag uit Loboc, Filipijnen van Jeffrey & Danielle - WaarBenJij.nu filipijnen: Manilla & Bohol-loboc - Reisverslag uit Loboc, Filipijnen van Jeffrey & Danielle - WaarBenJij.nu

filipijnen: Manilla & Bohol-loboc

Door: Dani

Blijf op de hoogte en volg Jeffrey & Danielle

22 April 2014 | Filipijnen, Loboc

Het is inmidels dinsdagavond. Ik hang heerlijk in mn hangmatje voor ons hutje in het paradijselijke bohol. Het is hier zo ontzettend fijn.

Afgelopen zaterdag hadden we onze vlucht naar Manila. Daarvoor hadden we nog een verjaardag van Elise. 5 jaar alweer die kleine draak. Maar het was ook heerlijk weer. Dus we hadden daar op de verjaardag de nodige wijntjes en rummetjes op. Lekker met een roes het vliegtuig in. :)
Ook op schiphol was de drank nl erg lekker! Afijn de vlucht vertrok op tijd met een redelijk leeg vliegtuig, zodat wij een stoel extra hadden. En daardoor hebben we gelukkig even kunnen slapen. Na 11.5 uur stonden we op Taipei en uurtje later vlogen we nog 1.5 uur door naar Manilla.

We waren vlot door de douane. Deze keer geen doodsbedreiging posters aan de muur om drugs, maar gewoon een vriendelijke:"welcome to the Philippines".

En toen volgde onze 1ste uitdaging. Een taxi proberen te vinden die ons niet wilde oplichten! Hahaha. Inmiddels weten dat een taxi ritje ons ongeveer €2.50 moest gaan kosten, maar dat wisten we toen nog niet.
De eerste man wilde het doen voor 1800 peso. (30€), maar hij was bereid te zakken naar 25€. Hij zei dat alle taxies deze prijs hadden. Vermoeiend hoor Azië.
Vervolgens zijn we doorgelopen naar de taxi standplaats met meters en zijn we ingestapt. Onderweg heel veel armoede. We moesten de deuren opslot doen van de chauffeur. Bij een stoplicht kwam een meisje van een jaar 6/7 met een babytje in haar arm bij ons bedelen om geld. Hoe ze met haar zielige oogjes keek. Ik kan daar echt niet tegen. Ze wordt natuurlijk door haar ouders de straat op gestuurd.
Vreselijk.
Taxi deed er super lang over en we hadden het idee dat ie rondjes reed.
Inmiddels had ie ook de meter uitgezet. En uiteindelijk kwam ie bij het hotel aan en moesten we 650 peso betalen. (10€)
Maar goed na 15 uur reizen en weinig slaap heb je geen zin in discussies.
Inmiddels was het in Manilla 20:00 en nog steeds bloedverziekend heet. Wel weer een overgang hoor.
In het hotel zat een restaurant waar we een heerlijke steak hebben gegeten. Wederom geen aziatische prijzen, maar het was ontzettend lekker.
Na een aantal cocktails, wijntjes en biertjes vonden we het om 23:00 wel welletjes en gingen naar bed. Om 5 uur stond nl de taxi weer voor de deur om ons naar het vliegveld te brengen voor de 1e binnenlandse vlucht deze vakantie.
We vielen als een blok inslaap om vervolgens om 2:00 snachts klaar wakker te zijn. Hallo jetlag

• 22 April 2014 - 15:04

Nardjara:

Moeilijk om te zien he die kindjes die bedelen?
    Vond ik ook lastig, al heb ik me toendertijd in Indonesie laten vertellen door de locals
    dat ook hier vele trucs uit de kast gehaald worden om "zieliger" te lijken. Vaak
    worden de baby's of kinderen ingehuurd door familie of kennissen.
    Al blijft het natuurlijk wel een feit dat deze mensen weinig hebben...
    Wens jullie een mooie reis en ik ga snel verder lezen!